donderdag, december 02, 2021

The Power Of The Dog - Jane Campion

The Power of The Dog op IMDb (7,0)
 The Power of the dog op Moviemeter (3,25)

Een buitenkansje, deze film. Ben zeer groot aanhanger van Jane Campion (An angel at my table, The Piano o.a.) én ik ben doorgaans zeer geporteerd van het acteerwerk van Benedict Cumberbatch. In deze dreigende western-thriller komen beide pluspunten samen. Werkelijk fabuleus camerawerk -vooral de prachtige natuur in Montana- en meneer Benedict is in een bloedvorm. Doorgaans niet mijn genre, maar dit keek echt heerlijk weg. 

Twee broers werken samen in het koeienbedrijf dat al van oudsher in de familie zit. Het is verre van pais en vree tussen de twee: Phil - de ene broer- is ruw, grof en beledigend terwijl George - de andere- bescheiden en voorkomend is. Later in de film komen we erachter dat beide broers gestudeerd hebben maar we leven lang in de waan dat de praktische broer de theoretische broer veel verwijt. 

George is niet van plan zo egoïstisch en solitair door het leven te gaan als Phil en kondigt zijn huwelijk aan. Hij heeft zijn oog laten vallen op de alcoholistische weduwe Rose, die met haar zoon intrekt in de ranch van de broers. Phil laat aan alle kanten weten Rose als indringer te zien en zet bovendien een pestcampagne in op haar té bedeesde zoon Peter. Niemand lijkt opgewassen tegen het botte gedrag van Phil , maar het is gek genoeg Peter die op een gegeven moment door de harde bolster weet heen te dringen. 

Met : Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons, Kirsten Dunst, Kodi Smith-McPhee

FIN - song : Jonny Greenwood - Figured it out

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...