zondag, december 12, 2021

The Unforgivable - Nora Fingscheidt

The Unforgivable op IMDb (7,2)

The Unforgivable op Moviemeter (3,56)

Natuurlijk is wat Sandra Bullock hier laat zien al vele malen beter dan al die goedbedoelde romkoms, maar dat maakt The Unforgivable nog niet direct een goede film. Voldoende goed, zou ik m willen noemen. Er wordt meer van haar acteerkunsten gevraagd dan in eerder werk, het lieve koppie is vervangen door een verwrongen stuurse blik. We begrijpen gaandeweg waarom. 

Ruth Slater wordt buiten de deur gezet. De deur van de gevangenis ditmaal, waar ze net een lange straf heeft uitgezeten wegens moord op een sheriff. Moord is al erg, maar moord op een overheidsdienaar wordt je extra zwaar aangerekend. Dat merkt Ruth, haar "in-time" is dan weliswaar volbracht, maar het stigma van copkiller heeft ze voor eeuwig, levenslang. 

Moeizaam probeert ze weer een bescheiden vorm van leven op te bouwen. Haar reclasseringsambtenaar helpt haar aan een baan, waar ze zich terughoudend opstelt om haar geheim zo lang mogelijk te bewaren. Ze wordt - zonder dat ze het weet - geschaduwd door de zoons van de sheriff, die nog wel een appeltje met haar te schillen hebben omdat ze vinden dat geen gevangenisstraf lang genoeg is voor wat zij heeft gedaan. 

Ondanks rechterlijke verboden probeert Ruth toch op een of andere manier contact te leggen met haar veel jongere zusje, die ze bij haar arrestatie alleen achter heeft moeten laten. Hun ouders waren er al niet meer, Ruth zorgde voor haar zusje. Totdat die sheriff kwam om haar van Ruth weg te nemen.  De escalatie begint daar. 

 

FIN - song : Villa D Sun - Tumbleweeds

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...