donderdag, december 23, 2021

The Big Ask (aka Teddy Bears) - Thomas Beatty

The Big Ask op IMDb (4,8)
 The Big Ask op Moviemeter (1,83)

Wordt geafficheerd als komedie, maar ik zou het dan eerder tragikomedie noemen. Zoveel valt er niet te lachen namelijk, of het moet een verwrongen lach zijn. De ontmanteling van vriendschappen nadat deze op de proef zijn gesteld, dat is wat mij betreft de wezensvraag van deze film. En het begint nog wel zo vrolijk.

Drie bevriende stellen huren een huisje in een van de Amerikaanse woestijnen, ze gaan er een weekje met elkaar doorbrengen. Voornaamste reden om er even tussenuit te gaan was om Andrew een beetje op te vrolijk, die kampt met sombere gevoelens na het overlijden van zijn moeder. De groep is vast van plan het hem met de nodige afleiding een beetje naar de zin te maken. 

Dat verandert wanneer Andrew de groep voor het blok stelt: hij is de depressiviteit nabij en ziet maar één enkele oplossing: hij wil getroost worden. De methodiek die hij daarvoor voorstelt, zet echter alle verhoudingen op scherp en speelt iedereen tegen elkaar uit: Andrew stelt dat hij enkel en alleen uit deze ellendige gevoelens kan komen door seks te hebben met elk van de aanwezige vriendinnen. Het gevoel geliefd en gekoesterd te worden zal hem weer op de weg terug helpen. Stomverbaasd kijkt de vriendenkring hem aan: deze vraag zal een zware wissel trekken op de komende week, elke reactie of tegenvraag kan immers verkeerd worden uitgelegd. 

Met : David Krumholtz, Melanie Lynskey, Gillian Jacobs, Zachary Knighton, Ahna o'Reilly, Jason Ritter

FIN - song : Withered Hand - Hard on

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...