dinsdag, december 28, 2021

The King of Marvin Gardens - Bob Rafelson

The King of Marvin Gardens op IMDb (6,5)
 The King of Marvin Gardens (3,08)

Mythe 1: alle films uit de jaren 70 zijn inmiddels cultfilms geworden. Ontkracht.

Mythe 2: alle films met Jack Nicholson zijn de moeite waard. Ontkracht

Deze film komt behoorlijk gedateerd over, helaas. Nicholson probeert wel een prijzenswaardige rol neer te zetten, maar het komt nauwelijks van het doek. Bruce Dern en Ellen Burstyn, de tegenspelers lukt het ook niet.

Nicholson speelt David Staebler, een radiopresentator die op een dag een telefoontje krijgt dat ie zo snel als mogelijk zijn broer moet opzoeken. Broer Jason blijkt in de gevangenis te zitten en zijn broer moet hem vrij zien te krijgen. Daarvoor moet hij contact opnemen met maffiabaas Lewis, die zal er wel in slagen. 

Het blijkt dat Jason een kruimelcrimineel is die nu een groot project op het oog heeft. Hij wil broer David voor zijn karretje spannen om zich in te zetten als projectontwikkelaar voor een casino-pretpark op een klein eiland in Hawaii. Jason leeft het leven joviaal, laat zich continu omringen door 2 vrouwen maar hij zegt niet te beroerd te zijn er een met zijn broer te delen. Jason is de extraverte, David de introverte. Maar David is ook de welbespraakte , dus moet hij worden ingezet om financiers te overtuigen. En dat gaat allemaal niet vanzelf. zeker als de chaperonnes van JAson zich er tegenaan gaan bemoeien. 

Met : Jack Nicholson, Bruce Dern, Ellen Burstyn, Julie Anne Robinson


Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...