zondag, januari 07, 2024

Cleo - Eva Cools

Cleo op IMDb (6,6)
 Cleo op Moviemeter (2,89)

Imponerend drama met een ontwapenende hoofdrol voor de jonge Anna Franziska Jäger, die ondanks haar leeftijd toch al een mooi lijstje films op haar naam heeft staan. Mij pakte ze in met deze rebelse, doch gevoelige rol. 

De rebellie komt voort uit de onvrede die in haar woedt. Ze woont met haar broertje bij oma, sinds het dramatische verkeersongeluk waarbij haar ouders omkwamen en dat zij als enige overleefde. Oma is lief en doet haar best maar tegen de nukken van haar 17-jarige kan ze moeilijk op. School gaat niet goed, haar pianolessen volgt ze niet meer. Ze is moeilijk te sturen en stort zich liever op het uitgaansleven dan op haar broertje te passen. 

In de club ontmoet de veel oudere Leos. Die neemt het voor haar op als ze mishandeld dreigt te worden door een foute man die in haar een makkelijke prooi zag. Leos is 13 jaar ouder maar kwijt zich goed van zijn taak als beschermeling: hij is begripvol, leent zijn schouder uit en aast niet direct op seks. Dat wekt verwachtingen bij Cleo, langzamerhand raakt ze steeds meer betrokken bij de ingetogen man die toch ook nog gewoon in een andere relatie verwikkeld is. Cleo gaat vol voor een man die haar leven moet gaan veranderen. Of dat misschien al gedaan heeft.

Met: Anna Franziska Jaeger, Roy Aernouts, Yolande Moreau, Natali Broods, Jeff Aendenboom, Martha Canga Antonio

FIN - song : Mauro Pawlowski- Down from nowhere

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...