vrijdag, januari 05, 2024

My one and only - Richard Loncraine

My one and only op IMDb (6,5)
 My one and only op Moviemeter (2,68)

Luchtig niemendalletje dat prima werkte om de eerste werkweek van het jaar af te sluiten. Een hoge mate van voorspelbaarheid die tegen het einde toch anders uitpakt. Voldoende dus, that's it.

De zoveelste  overspelige stap door man Dan Deveraux wordt hem door zijn vrouw Anne niet vergeven. Ze is het zat, ze stapt op. En dat is een moedig besluit want ze is voor haar inkomen (en die van het gezin) volledig afhankelijk van de succesvolle bandleider. Toch zet ze door: van de laatste centen laat ze de oudste zoon een auto aanschaffen en ze verlaten spoorslags New York.

Anne gaat ervan uit dat haar chique verschijning nog steeds menig man het hart op hol doet slaan, dus maakt ze een ronde langs oude woonplekken en vooral langs oude bekenden. Dat stuit keer op keer op teleurstellingen: bij de ene zijn de bedoelingen niet nobel, de ander accepteert haar zoons niet en er zijn er ook met psychische problemen. Al snel raakt het geld op en wordt Anne afhankelijk van haar zoons. Die staan er verschillend in: zoon George overweegt nog steeds terug te keren naar zijn vader, in de hoop bij hem alsnog de zorg en liefde te vinden die hij ontbeert. Robbie, diens brother from another mother, vindt het avontuur wel spannend en hoopt dat ze een plek vinden waar hij met zijn creatieve geest aan de slag kan. Het trio beleeft onderweg allerlei avonturen en plots = in pittsburgh-  ziet George een affiche hangen dat een concert van zijn vader aankondigt. 

Met : Renee Zellweger, Kevin Bacon, Logan Lerman, Mark Rendall

FIN - song : Sting - My one and only love

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...