zaterdag, januari 13, 2024

Mag ik je aanraken? - Tamar van den Dop

Mag ik je aanraken? op IMDbbij het maken 
 Mag ik je aanraken? op Moviemeter (2,66)

Interessante inkijk in de wereld van seksscènes. Maar dan zonder seks. Anders gezegd: deze docu laat de reactie zien van acteurs die terugkijken naar (en op) door henzelf gespeelde bloot- en seksscenes. Regisseur Tamar van den Dop weet waarover ze praat, ze speelde er zelf ook een aantal. Dat geeft haar de mogelijkheid om hen en face weer te geven als ze de oude scenes terugzien. 

Fronsende blikken, angstige blikken, minzame glimlachen, af en toe een trotse blik. Maar meestal gaat de acteur toch met enige ontzetting terug naar dat moment. Veel van de scenes zijn opgenomen in de tijd van voor de intimeitscoach, de functie die sinds enkele jaren verplicht is op de filmset. 

Wat de docu goed doet, is ook de tijdgeest mee te nemen: Jeroen Krabbé en Peter Faber komen uit een ongeremde tijd van vrijheid blijheid, Hanna van Vliet en Joes Brouwers en Hannah Hoekstra vertegenwoordigen meer de jongere generatie. Men is er van overtuigd dat seks bij het normale leven hoort, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet prudent moet zijn bij het maken van zo'n scene. Vroeger was er de vertoning in de zaal en op tv, tegenwoordig belandt elke scene ook op internet en zelfs op pornosites. Dilemma's , maar ook regelmatig onverholen trots op het feit dat men dit gedurfd heeft.

Nuttige en noodzakelijke documentaire.

Met: Minne Koole, Monic Hendrickx, Rifka Lodeizen, Maria Kraakman, Gijs Naber, Jeroen Spitzenberger eva



Geen opmerkingen:

The Way - Emilio Estevez

The Way op IMDb (7,3)   The Way op Moviemeter (3,50) Ongeveer een jaar geleden al opgenomen van Film1, maar nu - net voor het vervallen van ...