zaterdag, januari 27, 2024

The Leisure Seeker- Paolo Virzi

The Leisure Seeker op IMDb (6,7)
 The Leisure Seeker op Moviemeter (3,32)

Ondanks het pittige onderwerp een tamelijk lichtvoetige film. De twee acteermastodonten hoeven zich voor hun hoofdrol niet bovenmatig in te spanen om er toch een onderhoudend geheel van te maken. De regisseur kiest voor de karikatuur om zo de verschillen tussen de echtelieden nog wat uit te vergroten. Niet uitzonderlijk, maar goed te doen.

Op het moment dat zoonlief bij het huis van zijn ouders arriveert om ze te begeleiden naar het ziekenhuis, blijken ze niet thuis te zijn. Papa's auto staat er nog gewoon, zouden ze een taxi gepakt hebben. Nee, zoon William komt tot een schokkende ontdekking: de camper is weg! 

Zijn ouders blijken het oude bakbeest de weg op gestuurd te hebben om aan de reeks van dokters en artsen te ontsnappen: moeder Ella denkt dat een herhaling van hun vroegere vakanties helend kan werken op de toenemende dementie van haar man John, helemaal nu ze hem beloofd heeft door te karren vanuit Massachusetts naar Florida om daar de wegen van John's favoriete schrijver Ernest Hemingway na te gaan. 

De reis verloopt problematisch: John is nauwelijks verkeersveilig en vergeet zelfs een keer zijn vrouw mee te nemen bij het pompstation door in zijn eentje de weg op te gaan. Toch ontstaat er wel een ander soort begrip tussen de twee: ook Ella heeft haar gezondheidsproblemen waarin ze door haar man ondersteund wordt. In de avonden zitten ze naast de camper met een diaprojector om al hun oude reizen en herinneringen door te nemen. Dat leidt niet altijd tot prettige herinneringen - de twee zijn lang niet altidj zo begripvol naar elkaar geweest - waardoor de twee louter via flinke omwegen nader tot elkaar komen.

Met: Helen Mirren, Donald Sutherland

FIN - song : Janis Joplin- Me and Bobby McGee

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...