maandag, januari 15, 2024

The Bay of Silence- Paula van der Oest

The Bay of Silence op IMDb (4,4)
 The Bay of Silence op Moviemeter (2,33)

Matige kritieken op deze internationale productie van "onze" Paula van der Oest. En mijns inziens is dat terecht, want veel indruk maakt deze film niet. Claes Bang kwijt zich keurig van zijn taak maar in zijn eentje kan hij deze film niet redden: te karikaturaal, niet goed afgewerkt bij de randjes.

Het lijkt allemaal een grote roze wolk: Will viert aan de Ligurische kust vakantie met zijn grote liefde Rosalind. Zij is alleenstaande moeder van een tweeling maar gaat nu opnieuw het huwelijk aan. Het stel krijgt er een zoontje bij maar vanaf dat moment gaat het mis. Ze draait volledig door en slaat op de vlucht.

Will is radeloos en zoekt zijn vrouw en kinderen. Via oude familiefoto's heeft hij wel een vermoeden gekregen waar hij haar kan vinden, hij reist naar de Normandische kust en inderdaad treft hij haar daar aan. In compleet verwilderde toestand, dat wel. Hun zoontje blijkt overleden, onder volstrekt onduidelijke omstandigheden. Slechts met grote overredingskracht lukt het Will om haar mee terug te krijgen naar Engeland. Eenmaal daar begint het pas.

Will probeert het mysterie te ontrafelen: wat gebeurde er met zijn vrouw, wat gebeurde er met zijn kind? Waarom ging ze precies naar dat huis waar ze toch al slechte herinneringen aan had? En welke rol speelt haar dwingende vader hierin? 

Met: Claes Bang, Olga Kurylenko, Brian Cox 

FIN - song : Johann Sebastian Bach - Prelude and Fugue in G Minor

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...