zaterdag, januari 13, 2024

Il nido (aka The Nest) - Roberto del Feo

Il Nido op IMDb 95,9)
 Il Nido op Moviemeter (2,85)

Tegen beter weten in probeer ik het af en toe toch: een als "horror" geafficheerde film bekijken. Deze heb ik zowaar helemaal uitgezeten, omdat er weliswaar belachelijke onderdeel in zaten maar die werden pas op het eind echt onhoudbare onzin. Tussendoor zat er ook nog iets in wat op een verhaal leek.

De tiener Samuel is - na een ongeluk waarbij zijn vader omkwam- gehandicapt en leeft teruggetrokken in het landhuis met zijn moeder en een door haar ingehuurde arts. Samuel's enige afleiding is de muziek: hij is een begenadigd pianist aan het worden. 

Moeder geeft hem geen meter bewegingsvrijheid dus krijgt hij niets mee van de buitenwereld. Dat verandert als er een leuke nieuwe jongedame komt werken in de huishouding. Denise, zoals het meisje heet, laat hem andere muziek horen via de mp3-speler die ze hem uitleent (in ruil voor sigaretten die hij van de boodschappenman moet aftroggelen). 
Samuel's manische moeder ziet met lede ogen aan dat de interesses van haar zoon verlegd worden van de muziek naar de andere sekse. Ze neemt maatregelen, vergaande maatregelen. En Samuel pikt opeens niet alles meer.

Met: Justin Korovkin, Ginevra Francesconi, Francesca Cavallin, Maurizio Lombardi

FIN - song : Three Good Reasons - Where is my mind

Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...