zaterdag, januari 20, 2024

Robert the Bruce - Richard Gray

Robert tthe Bruce op IMDb (5,4)
 Robert the Bruce op Moviemeter (2,54)

Maar wat gebeurde er ná "Braveheart"? Wat gebeurde er met de strijdmakkers van William Wallace? Kon Schotland eindelijk zijn eigen stempel drukken op het bestaan of hield de Engelse onderdrukking stand? Voor antwoorden op die vragen kijke men deze film, die de wording van koning Robert 1 van Schotland volgt. Spoiler! Waarvoor excuses, maar dat is nu eenmaal het risico met het kijken van historische films.

Het jaar 1306. De opstand van de legendarische William Wallace is neergeslagen en het onderdrukte Schotland is in kampen uiteengevallen. Veel van de clans sloten zich uit overlevingsdrang aan bij de Engelse koning terwijl het gedecimeerde opstandelingenlegioen de wonden likte en zocht naar hergroepering. Robert the Bruce heeft al vijf battles op rij verloren en staat dichterbij opgeven dan bij doorvechten. Hij stuurt zijn kleine leger trouwe volgelingen weg omdat hij niet verantwoordelijk wil zijn voor hun dood in het vervolg van de strijd. 

Alleen trekt hij door maar doordat de Engelse koning een prijs op zijn hoofd heeft gezet, gaat die reis niet zonder slag of stoot. Hij moet premiejagers verslaan en bij een van die gevechten raakt hij zwaargewond. Een kleine boerenfamilie treft hem aan, liggend in de sneeuw. Toevallig zijn het Bruce-gezinden, hun man en vader vocht aan zijn zijde maar kwam daarbij jammerlijk om. Robert the Bruce kan bij de lieve weduwe Morag en haar gezin op krachten komen. Morag's broer staat op het punt onder de wapenen geroepen te worden door Morag's agressieve vader Brandubh. Het hele gezin werkt mee aan het geheime herstel van de aanstaande koning, maar kan niet voorkomen dat het tot een confrontatie komt met Brandubh's gevechtstroepem. 

Met: Angus MacFayden, Anna Hutchison, Talitha Bateman, Gabriel Bateman, Brandon Lessard, Jared Harris, Zach McGowan

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...