zondag, januari 07, 2024

Les Olympiades (aka Paris, 13th district)- Jacques Audiard

Les Olympiades op IMDb (7,0)
 Les Olympiades op Moviemeter (3,53)

Sexy film, in stijlvol zwartwit geschoten. Regisseur Jacques Audiard (Un prophete, De Rouille et d'os) koos de Parijse buitenwijk Les Olympiades uit voor een zedenschets die van mij het stickertje "Blue Movie", vijftig jaar later") meekrijgt. 

Veel in het leven van de jonge mensen die we in deze film ontmoeten, draait om seks. Veel, maar niet alles. Er is ook nog zoiets als overleven in een jachtige wereld: de huur moet worden opgebracht en daarvoor moeten jonge mensen zich in allerlei bochten wringen. Niet iedereen maakt immers een flitsende carrière. 

Zo is daar de jonge Emilié die de flat van haar oma bewoont maar daarvan de helft moet verhuren omdat ze in haar eentje de somma niet kan opbrengen. Daarvoor komt Camille op bezoek, die tot haar verrassing een mooie donkere man blijkt te zijn ipv de Franse dame die ze op basis van de voornaam verwachtte. Ze besluit de gok te wagen en verhuurt de kamer. De twee vallen al snel voor elkaar en snackseks is aan de orde van de dag, hoewel beiden helemaal niet verwachtten dat dit een serieuze relatie zou worden. 
Dat blijkt, een kleine ruzie doet Camille opstappen. Hij stopt met zijn lastige werk als leraar en gaat werken voor een makelaardij. Daar ontmoet hij de mooie maar complexe Nora, die aanvankelijk afhoudend reageert maar uiteindelijk toch mondjesmaat het seksspel met hem probeert te spelen. Nora's complexiteit heeft een reden: ze is op sociale media afgemaakt en gepest vanwege een mogelijk verleden als webcamgirl. Hoewel ze niet diegene was, gaat ze toch op zoek naar Amber Sweet, de vrouw die blijkbaar zeer op haar lijkt. Nora betaalt haar, maar dan louter voor gesprekken. Steeds dieper duikt ze in de achtergronden van Amber, wat weer een verlossend effect heeft op haar eigen frigiditeit.

Met: Lucie Zhang, Makita Samba, Noémie Merlant, Jehnny Beth

FIN - song : Rone (feat Lucie Zhang) - Falling in love again

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...