donderdag, januari 04, 2024

Tack och förlat (aka Thank you, i'm sorry) - Lisa Aschan

Tack och förlat op IMDb (6,0)
 Thank you, i'm sorry op Moviemeter (2,00)

Niet dat het clashte, maar we hadden hier thuis toch wel een klein meningsverschil over deze film. Mijn vrouw liep er niet warm voor, maar ik vond dit een prachtige film: tragikomisch, liefdevol doch ook afstandelijk. Naarmate de film vorderde, nam bij mij de waardering en ontroering toe. Voor mij als filmfreak is dat een goed teken, maar ik zal snappen als minder doorgewinterde kijkers hier maar weinig waardering voor op kunnen brengen. 

Sara staat zich net warm te douchen als haar man van buiten de badkamer meldt dat ie er even tussenuit moet, hij gaat morgen op een korte vakantie om na te denken over hun relatie. Dat is best vreemd aangezien Sara hoogzwanger is. Maar goed: het komt helemaal niet zo ver want manlief wordt de volgende ochtend helemaal niet meer wakker, in zijn slaap overleden.

Waar bij alle mensen de paniek totaal zou toeslaan, reageert Sara lauw. Vooral vanwege dat laatste gesprek natuurlijk, maar ook omdat ze de zorg voor hun zoontje Elliot nu moet combineren met het voldragen van de laatste weken van de zwangerschap. Haar schoonouders schieten te hulp, maar ook met hen heeft Sara weinig. Ze doet het liever alleen en al snel ontdekken we wat daarvan de oorzaak kan zijn.
Schoonmoeder heeft namelijk Sara's vader gebeld, met wie ze al jaren geen contact meer heeft. Vader vertelt het vervolgens aan zijn andere dochter Linda, die om nog onduidelijke reden ook al jaren uit beeld is. Zus Linda meldt zich voor de uitvaart, maar de stugge reacties van Sara bieden vooralsnog weinig hoop. Stug volhouden dus (maar dat geldt voor allebei).

Met : Sanna Sundqvist, Charlotta Björck, Ia Langhammer

FIN - song : Lil Lindfors- Kom Igen

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...