woensdag, januari 24, 2024

Sanctum - Alistair Grierson

Sanctum op IMDb (5,9)
 Sanctum op Moviemeter (2,82)

Hoeveel gaat er eigenlijk in een dozijn? Ongetwijfeld moeten er van films als deze van meer dan de traditionele 12 gaan. Voorspelbaarheid troef, saai en voor dit onderwerp eigenlijk zelfs teleurstellend weinig mooi beeldmateriaal. Men gaat vol op het effect, maar dat gebeurt op een dermate amateuristische wijze dat deze film al min of meer vergeten is voordat de aftiteling begint.

Ergens in Papua-Nieuwguinea is een mysterieus grottenstelsel dat inspirerend werkt op duikers Er gaat dus een groepje enthousiastelingen heen, dat onder leiding van een sterk ervaren duikinstructeur de gangen moet gaan doorkruisen. Dat gaat natuurlijk mis, mensen raken verstopt in het gangenstelsel en van het oorspronkelijke aantal deelnemers blijven er steeds minder over. 

Daarnaast is er nog de competentiestrijd tussen vader (de duikinstructeur) en zoon (een ervaren klimmer en abseiler) die elkaar beurtelings moreel verval en slapheid verwijten. Daar moet dus aan gewerkt worden gedurende de anderhalf uur die je aan dit verhaaltje kwijt bent.

Met: Rhys Wakefield, Richard Roxburgh, Allison Cratchley, Ioan Gruffudd

FIN - song : David Hirschfelder - Sanctum Suite

Geen opmerkingen:

The Greatest Night in Pop - Bao Nguyen

The Greatest Night in Pop op IMDb (8,1)   The Greatest Night in Pop op Moviemeter (3,86) Nu al luid bejubelde documentaire over een van de b...