woensdag, mei 04, 2022

Dangerous Beauty (aka The Honest Courtisane) - Marshall Herskovitz

Dangerous Beauty op IMDb (7,1)

Dangerous Beauty op Moviemeter (3,26)

Was hier ooit al eerder aan begonnen maar wegens tijdgebrek stopgezet. Nu ging de film de komende week van mijn schijf vervallen dus gisteren alsnog van vooraf aangezet. Mooi strijdbaar verhaaltje, niet hoogdravend allemaal maar wel een mooi tijdsbeeld. En , naar het schijnt hebben enkele van de personages daadwerkelijk bestaan. 

1583, Venetïe , Italie. Er is nog volledig sprake van een klassenmaatschappij, de adel en de clerus hebben het voor het zeggen. Veronica Franco is een bloedmooie jongedame die de liefde opvat voor de knappe edelman Marco Venier. Deze beantwoordt de liefde wel, maar zegt daar dat hij op basis van zijn stand verplicht is een dame van gelijk niveau te trouwen. Veronica beëindigt gekwetst de relatie. 

Haar moeder ziet haar treurige status en helpt haar op weg om wraak te nemen: ze leidt Veronica op in het vak van courtisane, een hoer op stand eigenlijk. Veronica reageert verbaasd - ze heeft dit nooit van haar moeder geweten - maar de lessen blijken effectief. Ze start een bliksemcarrière : met grote regelmaat belanden de notabelen van de stad bij haar in bed, ze heeft toegang tot de politiek en de grote feesten. 

Ex-geliefde Marco ziet dit met lede ogen aan. Weliswaar is hij getrouwd met een adellijke dame, het huwelijk is echter liefdeloos. Zijn hart heeft hij nog steeds verpand aan Veronica , maar deze blijft hem volhardend afwijzen. Ze zal bewijzen dat hij zijn kans gemist heeft. Veronica leidt nu een leven in welstand, onderhoudt personeel en woont groot, maar dan komen er twee grote rampen op de stad af: eerst raakt Venetië betrokken bij een oorlog, vervolgens komen pest en inquisitie over de stad heen. 

Met : Catherine McCormack. Rufus Sewell, Oliver Platt, Jacqueline Bisset, Naomi Watts , Fred Ward, Jeroen Krabbé

 FIN - song : Pulsedriver - Galaxy (maxi mix) 

Geen opmerkingen:

God's Creatures- Saela Davis/ Anna Rose Holmer

God's creatures op IMDb (6,0)   God's creatures op Moviemeter (2,62) Opeens is hij overal, de nieuwe ster Paul Mescal. Vooral zijn r...