woensdag, mei 18, 2022

Finding Steve McQueen - Mark Steven Johnson

Finding Steve McQueen op IMDb (6,2)

Finding Steve McQueen op Moviemeter (2,96)

Niet al te spectaculare heist-film die ook nog eens verpakt is in een stevige dosis romantiek. Mensen die een actiethriller verwachten komen bedrogen uit, maar mensen die een romkom willen gaan zien ook. Iets er tussenin. En dan nog op waarheid gebaseerd ook.

Harry Barber is - op de vlucht voor de politie- in een klein stadje beland waar hij onder het opzichtige alias John Baker een kamer huurt en in een kroeg gaat werken. In dat café ontmoet hij de vermoei(en)de Molly Murphy ontmoet. De twee beginnen een verhouding en komen er maar mondjesmaat aan toe elkaar te vertellen wie ze nu eigenlijk werkelijk zijn. 

Omdat John/Harry gehaast en verward is bij hun afspraakje in the diner komt Molly de reden te weten van zijn vreemde gedrag. Hij blijkt een bankrover op de vlucht te zijn , en wat voor een: samen met vier anderen blijkt hij verantwoordelijk voor de grootste bankroof aller tijden : in een kleine provinciale bank hebben ze de kluisjes leeggeroofd van een bescheiden bank. Bijna niemand wist dat op die bank een aantal rekeningen waren gestald van de corrupte president Richard Nixon, die campagne- en smeergelden wegsluisde naar anonieme rekeningen op deze bank. De bankrovers weten dat niemand hier al te veel ruchtbaarheid aan wil geven omdat dit de president op zeker zijn baan zal kosten. 

Terwijl Harry en Molly elkaar hun verhaal vertellen, komt politieagent Howard Lambert ze steeds dichter op de hielen. 

Met : Travis Fimmel, Rachael Taylor, Forest Whitaker , William Fichtner , Lily Rabe

  FIN - song : Eddie Rabbitt - Driving my life away

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...