woensdag, mei 04, 2022

Judy - Rupert Goold


Judy op IMDb (6,8)

Judy op Moviemeter (3,25)

Ergens in mijn achterhoofd zit nog dat Renee Zellweger een Oscarnominatie kreeg voor deze rol, maar ik zie het er niet helemaal aan af. Teveel maniertjes, iets wat wel vaker een makke is van een biopic : er worden dingen uitvergroot die op een gegeven moment gaan irriteren. Dat is jammer, want het levensverhaal van Judy Garland is boeiend en afwissellend genoeg om het zonder fratsen te redden. 

Te jong, te vroeg, is Judy Garland in het artiestenbestaan beland. Vanaf haar kindsterrenstatus in Wizard of Oz is de actrice/zangeres verkeerd begeleid, het heeft geresulteerd in een nerveus en onzeker wrak dat van pillen en drank aan elkaar hangt. 
1968. Ze is een paar huwelijken verder, moet strijden om de voogdij van haar kinderen maar zit dermate financieel aan de grond dat ze zich gedwongen voelt om een klus in London aan te pakken. Ze vertrekt voor een reeks optredens naar London. 

Daar krijgt ze het leven ook niet op de rit : ondanks de goedwillende hulp van de theaterdirecteur en vooral van haar persoonlijk assistente Rosalyn (een fijne ingetogen rol van Jessie Buckley) lukt het Judy niet om avond aan avond onaantastbaar op het podium te staan. Dronken acts, uitschelden van publiek, te laat komen op de afspraken: Judy is onuitstaanbaar. 

Ze mist haar kinderen, probeert nog een keer een huwelijk met een handige ritselaar en ziet alles door haar vingers glippen. Als zelfs haar concertreeks moet worden afgebroken wegens onhandelbaarheid, neemt ze een pijnlijke doch dappere beslissing. 

Met : Renee Zellweger, Jessie Buckley, Rufus Sewell, Michael Gambon , Finn Wittrock


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...