dinsdag, mei 24, 2022

Drama Girl - Vincent Boy Kars


 Drama Girl op IMDb (6,4)

Drama Girl op Moviemeter (2,76)

Moeilijk moeilijk. Hoe beschrijf je nou een film die eigenlijk een documentaire is die real life scenes uit het leven van dit gecompliceerde meisje naspeelt? Het is een filmisch experiment en dat staat de makers natuurlijk te prijzen. Maar het leidde niet tot een gemakkelijk kijkspel. 

Leyla heeft net aan de jonge regisseur haar levensverhaal verteld als hij haar meldt dat hij daar een aantal onderdelen van wil verfilmen. Leyla is een meid met een frisse aanblik, ze danst en beweegt makkelijk. Maar in haar hoofd woeden stormen: ze is somber en onzeker en heeft een ongemakkelijke verhouding met haar druk bezette ouders. Deze ouders worden gespeeld door twee bekwame acteurs: Pierre Bokma is de op het oog ongeïteresseerde vader die als kunstschilder zijn geld verdient, Elsie de Brauw is de zelfvoldane moeder die denkt dat ze er altijd voor haar dochter is maar ondertussen alleen voor haar eigen pleziertjes leeft. Ook de later te ontmoeten vriend Frank wordt door een acteur gespeeld, voor de rest moet Leyla alle scenes zelf inkleuren. En dat valt niet mee: we prijzen haar moed om zo open en bloot te laten zien welk een complexe jonge vrouw ze eigenlijk is. Dermate complex dat er volop onbegrip is over de mate waarin haar ouders van haar houden (en andersom), maar ook haar vriend klaagt dat hij maar niet tot haar door kan dringen. Ze schikt zich, ze voegt zich maar toont te weinig wat ze zelf vindt, wat ze zelf wil. Moeilijk Moeilijk. 

Met: Leyla de Muynck , Pierre Bokma, Elsie de Brauw, Jonas Smulders


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...