dinsdag, mei 03, 2022

Asher - Michael Caton Jones

Asher op IMDb (5,4)

Asher op Moviemeter (2,54)

Ondanks de tamelijk heftige hoofdpersonages kabbelt deze film zich een weg naar het einde. Wellicht komt dat doordat de film hinkt op twee gedachten, waardoor de personages een ietwat schizofreen karakter krijgen. De ambivalentie tussen harde misdaad en romantische ontwikkelingen maakt dat de film een probleempje heeft met zijn geloofwaardigheid.

Asher is een contract-killer. Vanuit een joodse wasserette krijgt hij steeds zijn opdrachten door: schietpartijtje hier, lynching daar, envelopje in de binnenzak en weer door. Asher was de beste in zijn vak maar ziet nu jonge gasten vol voor de grote opdrachten gaan doordat ze bereid zijn meer risico's te nemen. De grote opdrachtgever Avi blijft ver op afstand, hoezeer Asher ook een beroep wil doen op hun langdurige band. 

Wanneer Asher bij het vervullen van een opdracht tegen de charmante Sophie aanloopt, komt de leegte van zijn bestaan nog harder binnen. Hij probeert manmoedig een relatie met haar aan te knopen maar beseft dat zijn werkzaamheden een normaal menselijke verhouding in de weg staan. Dus stort hij zich eerst op het handhaven van zijn positie binnen de organisatie, er wordt gevaarlijk aan zijn stoelpoten gezaagd. 

Met : Ron Perlman , Famke Janssen , Jacqueline Bisset, Marta Milans, Richard Dreyfuss

 FIN - song : Colonol Mustard & The Dijon 5 - Ginger Girl 

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...