maandag, mei 16, 2022

Prooi (aka Prey / Uncaged) - Dick Maas

Prooi op IMDb (5,3)
 Prooi op Moviemeter (2,48)

Dat je vooraf weet dat de film die je gaat zien verschrikkelijk is, maar dat je hem toch gaat bekijken: het leven van een filmfanaat/ - recensent gaat niet van een leien dakje. Maar hoe dan ook, jullie zullen weten dat ik deze (echte Dick Maas)film bekeken heb.

Rondom een boerderij bij Barneveld worden vier lichamen gevonden. Nee, vijf, maar het jongste gezinslid wordt pas later aangetroffen. Alle slachtoffers vertonen wonden die alleen door zo onmenselijk zijn dat ze hooguit door een bruut roofdier gemaakt kunnen zijn. Er wordt een zoöloge bij gehaald die aanvankelijk aarzelt om haar conclusie uit te spreken: zij is er - op basis van haar ervaringen in Afrika- van overtuigd dat dit alleen kan zijn aangericht door een grote mannetjesleeuw. Maar hoe dan? Artis noch andere dierentuinen hebben melding gemaakt van een vermist of ontsnapt exemplaar. 
Het boze dier blijkt al snel zijn jachtterrein te hebben verlegd naar Amsterdam waar altijd wel mensen door tunneltjes en parken fietsen, uiteindelijk stapt hij zelfs doodgemoedereerd een tram in: easy piecy!

De politiecommissaris wil paniek in de stad voorkomen maar stemt uiteindelijk toe in de komst van een premiejager uit Engeland, toevallig de ex van de zoöloge. Zij gaan samen op zoek naar het beessie, daarbij op de voet gevolgd door haar huidige vriend, die als cameraman van de lokale omroep dit nieuws op de voet volgt. De hamvraag: zal het ze lukken dit brute beest te overmeesteren voordat ie nog meer slachtoffers maakt? 

Met : Sophie van Winden , Julian Looman , Mark Frost, Victor Löw , Rienus Krul

 FIN - song : Jake Reese/Dick Maas - Lion Song

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...