maandag, mei 16, 2022

Dwaalspoor - Boris Paval Conen

Dwaalspoor op IMDb (6,5)
 Dwaalspoor op Moviemeter (2,87)

Ik heb het eerder gezegd: ik ben een groot liefhebber van de Nederlandse reeks Telefilms. Beginnende regisserus, beginnende acteurs, beginnende scriptschrijvers : velen van hen kregen een kans in deze jaarlijkse reeks korte films. 
"Dwaalspoor" is een boekverfilming, een thriller die een fijn star vehicle is voor karakteracteur Raymond Thiry. Die mooie kop, die bitse en toch emotionele manier van acteren, zijn naturelle dictie; wat mij betref is Thiry een goed en veelzijdig acteur. 


Hij speelt Ron, een nog maar net gepensioneerde rechercheur, die op een soort afscheidsborrel met zijn oude maten te horen krijgt dat zijn kleindochter die dag niet thuisgekomen is van hockeytraining. Hoewel hij officieel niet meer mag rechercheren (want alle spullen ingevelerd) duikt hij natuurlijk met overgave op deze zaak, omdat hij er zo emotioneel bij betrokken is. 
Zijn oud-collega's proberen hem te temperen, geven ook aan dat hij hiermee wetten overtreedt, maar dat maakt Ron niets uit: zijn kleindochter moet gevonden worden. Aanvankelijk geduldig trekt Ron alle sporen na: het onsamenhangende alibi-verhaal van zijn zoon (en dus de vader van het meisje) plaatst hem in een nog lastiger parket. Samen met zijn andere kleindochter duikt hij dieper en dieper in de mogelijke routes en gangen van het meisje dat inmiddels al meer dan 4 dagen weg is. Plots duikt in de bewijsvoering een eerder veroordeelde zedendelinquent op. Ron gaat handelen. En wel direct. 

Met : Raymond Thiry , Anniek Pheiferr, Tim Haars, Rhodé Gerrits


 FIN - song : Steve Willaert - Reflectie

Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...