maandag, mei 16, 2022

Mi Vida - Norbert ter Hall

Mi Vida op IMDb (6,9)

Mi Vida op Moviemeter (3,22)

Voor mij iets te houterig, deze Nederlands-Spaanse feelgood, maar ik weet dat het destijds een beste hit was in de filmhuizen. Een sympathieke film, dat is het zeer zeker, Cijfers liegen niet, als je zoveel bezoekers trekt dan doe je iets  goed. 

Lou arriveert per bus in Cadiz, Spanje. Nu ze haar kapperszaak verkocht heeft, heeft ze tijd voor andere zaken en een van de eerste dingen die ze wil doen, is een talencursus volgen. Ze krijgt een kamertje toegewezen door de organisatie van de taalreis en bereidt zich voor op de eerste lessen. 

Ze is met afstand de oudste leerling en komt maar langzaam op gang met het leren van de poëtische Spaanse taal. De lerares is een fullblown bitch, zo lijkt het , maar dat verandert allemaal als ze Lou plotseling vraagt of ze een reddingsoperatie wil uitvoeren op haar onder een doek verstopte kapsel. 

Het lukt Lou niet alleen om het kapsel van lerares Andrea te redden, de twee worden langzamerhand ook vriendinnen. Andrea introduceert haar bij haar eigen gezin en vertelt ook de rest van de klas welk een goede kapper Lou is. Gaandeweg bouwt Lou een cliëntele op , ze overweegt zelfs om nog een keer opnieuw te beginnen met een klein kapperszaakje in de Spaanse zon. 

Ze overweegt het, maar ziet de plannen al snel sneven als ze dit met haar in Nederland achtergebleven kinderen bespreekt: die verwijten haar te vluchten van de werkelijkheid, bovendien hebben ze haar steun in Nederland hard nodig bij hun drukke werk-en-gezin-perikelen. 
Het kost Lou duidelijk moeite, zeker nu ze het langzaam zo naar haar zin heeft in Cadiz, maar ze raakt er toch van overtuigd dat ze voor haar gezin moet kiezen. Met pijn in het hart legt ze haar twijfels voor aan Andrea. Mi vida, su vida. 

Met : Loes Luca, Elvira Minguez, Anniek Pheifer, Fermi Reixach

 FIN - song : Maria Jimenez- La vida

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...