donderdag, mei 12, 2022

Coureur - Kenneth Mercken

Coureur op IMDb (6,3)

Coureur op Moviemeter (2,77)
 

Introspectieve kijk op het wereldje van de wielrennerij (zeg je dat zo?) . We weten allemaal dat dit een onmenselijk zware sport is waar fysieke inspanningen en mentale druk elkaar continu afwisselen. Toch lonkt het al generaties lang jonge mensen die er - vaak van vader op zoon - veel tijd en geld in steken om door te breken met een goed betaald contract. 

Felix Vereecke is er zo een. Als jochie al mee met de koersen van zijn vader, die weliswaar op hoog nationaal niveau rondrijdt maar nooit doorgebroken is en nooit een profcontract heeft bemachtigd. Bij Felix zit dat nog allemaal wel in het vat: Belgisch kampioen bij de beloften, een toekomst lonkt. Vader probeert met wat onderhands geritsel zijn zoon te koppelen aan een Belgische wielerploeg van naam, maar zoonlief kiest een ander pad, met ruzie tot gevolg. 
Felix voegt zich bij een semi-professionele Italiaanse wielerploeg en komt in een harde leerschool terecht. Er is een strenge hiërarchie, niet alleen in de begeleiding maar ook binnen de ploegleden zelf. Felix vindt maar moeilijk zijn weg en beseft dat er maar één manier is om gezien te worden ; successen behalen. Meer en meer geeft hij zich over aan het gebruik van middelen en technieken die uit het zicht moeten blijven van controleurs en artsen. De prestaties verbeteren, Felix wint koersen maar verliest zichzelf. 

Met : Fortunato Cerlino , Koen de Graeve, Niels Willaerts, Karlijn Sileghem


 FIN - song : Kaptain Korsakov - In the shade of the sun

Geen opmerkingen:

The Greatest Night in Pop - Bao Nguyen

The Greatest Night in Pop op IMDb (8,1)   The Greatest Night in Pop op Moviemeter (3,86) Nu al luid bejubelde documentaire over een van de b...