maandag, juni 06, 2011

Sonny Boy- Maria Peters

Lekker met (een deel van) het gezin naar de film. Dan dus ook maar een gezinsfilm.
Dat is leuk, dat is meteen succes.
De jongste vond het verhaal bij vlagen nog wat zwaar, daarmee heeft ze ook gelijk het meest geslaagde deel van de film te pakken. Het verhaal is boeiend, schier ongelooflijk hoe zwaar t lot de twee hoofdpersonen heeft getroffen. En verkwikkend om te zien hoe zeer de liefde tussen de twee hoofdrolspelers hen staande houdt, ondanks alle tegenslag.
Voor mij gold dat de film iets teveel leed onder het bekende "Nederlands-film-syndroom": de teksten worden teveel opgezegd, er wordt te weinig naturel gepraat. (de gunstige uitzondering op deze regel was in mijn opinie "Oorlogswinter"). In deze film waren mama Rika en de jonge Waldy degenen met het meest overtuigende acteerwerk, de rest bleef n beetje poppentheater.

Het verhaal van deze succesvolle film is genoegzaam bekend: jonge Surinamer komt in de jaren 20 van de vorige eeuw naar NL om te studeren, jonge fris gescheiden vrouw neemt hem in de kost en valt vervolgens voor hem. al reden genoeg voor tegenwerking, maar de rebelse geest van de vrouw zorgt er ook voor dat zij bij aanvang van WO2 onderduikers in haar pension opneemt. En dat vindt dan ook weer niet iedereen leuk.
Verhaal is goed, echt, had alleen een meer secure uitvoering verdiend.

Geen opmerkingen: