dinsdag, juni 19, 2007

Om te gieren


Hilarische beelden gisteren in het journaal: een artis-vogelkenner die lokale ouders waarschuwde voor het los laten lopen van hun peuter.
De vale gieren die over ons land cirkelen doen, zo zei de deskundige, "ongeveer een half uur over een schaap, dus een peuter zal ongeveer tien minuten in beslag nemen".

Wedden dat kinderen de komende dagen weer niet vrij kunnen loslopen, een hoax op z'n poema's?

Begt's gedachten gaan terug naar ons bezoek aan Aulas, het dorpje in de spaanse pyreneën, dat gelegen is aan de -letterlijk zo geheten- gierenvallei. Een fantastische omgeving waar vrienden van ons een geitenboerderij houden. En inderdaad, (ge)dode geiten werden altijd naar de vallei gebracht alwaar de natuurlijk destructor zijn werk deed. En dat mag nu niet meer, geloof ik.
Prachtig gezicht om die gieren daar te zien vliegen, imposante beesten. Mazzel dus dat ik daar nu niet meer voor naar spanje hoef, om de honger te stillen komen alle roofdieren strax het rijke westen in...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

zelfs de papiervisjes rukken op!!!

begt zei

van onderen!!!
en van boven!!!

wat komt er straks van achteren??

Anoniem zei

reetkevers!!!!!!!!

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...