dinsdag, september 16, 2008

Door de bank genomen

Frequente bezoekers hier weten dat Begt geen fan is van de financiële wereld: een onechte biotoop waarin egoïsme, uitknijpen van kleine partijen, bedrog en zelfverrijking eerder regel zijn dan uitzondering.
Verzekeringsmaatschappijen die je een gevoel opdringen dat je voor werkelijk alles verzekerd moet zijn, maar die het laten afweten als je een keer een claim indient.
Banken die de verschillende rentes altijd naar eigen goeddunken verhogen danwel verlagen, maar altijd net zo dat het hen uitkomt.

U snapt dat Begtje dus smult van de kredietcrisis, van de instorting van de amerikaanse financiele markt en dat hij verbaasd is dat hij langzamerhand steun daarin krijgt van amerikaanse overheden en presidentskandidaten.

Als we er maar langzaam naar toe gaan dat ten eerste die papieren geldhandel minder bepalend wordt in de wereld, als de kleine man er eens mee op houdt te denken dat ie ook middels beleggen miljonair kan worden, als er een stuk minder van die cijferpagina's in de krant komen in ruil voor meer menselijk nieuws, dan is deze hele crisis en instorting het mij he le maal waard.
"The Economy, it's stupid", parafraseer ik maar eens.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...