vrijdag, september 19, 2008

I spy

Net zo verontwaardigd als anderen ben ik over de inmenging van de marokkaanse geheime dienst in onze samenleving.
Zoals ik ook al zo verontwaardigd was over de macht van Mossad en El-Al op Schiphol, om aldus hun heimelijke wapensmokkel te kunnen blijven uitvoeren.
Zoals ik ook al verontwaardigd was over de CIA-vluchten met martellading die via onze vliegvelden naar de Guantanamo's van deze wereld werden gevlogen.

Kortom: verontwaardiging mag niet selectief zijn omdat het nu toevallig een islamitische natie betreft. OF we worden autonoom en laten geen andere mogendheden op ons gebied, OF we accepteren dat elk land zijn eigen pogingen doet om invloed uit te oefenen.

(OK, nog een keer in de juiste beeldspraak: "wat een flutverontwaardiging! Dit is wel de slechtste verontwaardiging ooit! U leeft in een ander binnenland dan ik! Knettergek, deze verontwaardiging")

1 opmerking:

Anoniem zei

Tsja, hoe zit het met de Hollandse geheime dienst, de BVD? Oh nee, dat is geheim!
Wat is er eigenlijk mis met spioneren? Het gaat toch om de bedoelingen ervan! Een kijkje bij elkaar in de keuken kan mooie win-win-situaties opleveren.

Peterter

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...