woensdag, oktober 15, 2008

Net als in de film 3

Soms heb je van die films die je an sich erg waardeert, ware het niet dat je hetzij de makers van eerdere films kent danwel het materiaal kent waaraan de maker zich spiegelt.

Gisteren zag ik er zo een: Mio Fratello e Figlio Unico. Ofwel: mijn broer is enig kind. Regisseur Daniel Luchetti was blijkbaar erg onder de indruk van "La Meglio Gioventu", een van de belangrijkste films van de afgelopen jaren.
Net als genoemde titel handelt deze film over twee broers die elk in een deel van de politieke verscheurdheid van italie in de jaren 60 en 70 terechtkomen.
Waar La Meglio Gioventu (KOOP die film, in de aanbieding nu bij de Volkskrantshop) de tijd neemt om de politieke stellingname van invloed te laten zijn op de persoonlijkheden, gebeurt dat in deze film slechts zijdelings.

Gek dan toch, dat de film toch beklijft. Het verhaal over broederstrijd die net geen broedermoord wordt, is op zichzelf al zeer boeiend.
Als je dan toch wilt: begin met deze en kijk daarna La Meglio!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

om het goed af te ronden, een bordje pasta of neem je de hollandse pot met een bokbiertje?


H.

begt zei

het was chinees, vóóraf!

hollands genoeg?

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...