donderdag, april 29, 2010

Va, Banque!!

Banken zijn als huurlingen in het leger: ze doen alles om geld te verdienen, zelfs over lijken gaan.
De domino-theorie die thans over europa waait, dat na Griekenland nu eerst de andere mediterranne landen dreigen om te vallen en dat die inktvlek zich vervolgens noordwaarts europa in beweegt, die theorie staat op de voet van realisatie.

Mijn voorstel: ALLE landen vergeven elkaar op dit moment de schulden, zodat er niet tegen hemeltergende rentes hoeft te worden afbetaald. ALLE landen nationaliseren vervolgens hun banken, omdat duidelijk moge zijn dat privatisering en neo-liberalisering de grote oorzaak zijn van het roekeloze kapitalisme van s werelds bankiers.

Pas dan kun je van scratch af aan de bankensector weer opstarten. Beschouw t als een verbouwing van een heel oud huis: eerst moet t radicaal gestript, vervolgens check je de fundering, leg je een nieuwe vloer en begin je met gipswandjes.
Voordat we bij het europese en mondiale stucwerk en verfrollen aankomen, zijn we jaren verder, maar het is de enige weg.

Neem de pijn.

2 opmerkingen:

Frank zei

Schulden vergeven lijkt me geen goed idee, is een beetje een vrijbrief. Maar nationaliseren, prima!

begt zei

de helft heb ik binnen!
maar ik denk dat je niet ontkomt aan het adagium "van een kale kip kun je niet plukken".
wat heeft het voor zin om landen geld te lenen als ze door die lening nog tig jaar in de extra schulden zitten?

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...