donderdag, juni 10, 2010

Agenda van "Nope' en egoïsme

Mijn lief sprak ze gisteravond: twee jonge mensen bij ons uit de buurt. 20 jaar, blond en blauwogig, goed opgeleid. Wat ze gestemd hadden. Haar mond viel open van verbazing toen ze ze allebei "PVV" hoorde zeggen.
Eerste keer kamerverkiezingen meedoen, alles mee in je jonge leventje, beiden aan de studie en dan vinden dat Wilders wel goed zit met zijn immigratiestandpunt.

Het is nu juist die angst, die onvrede, die dit land heeft gebracht waar het nu staat. Compleet tot stilstand, hopeloos verdeeld en een politieke agenda die "Nope" zegt tegen de toegang en het meedoen van anderen dan die van joods-christelijke zelfverheerlijkings-oorsprong. Een agenda die een waanzinnig egoisme uitstraalt: het wordt aan de ondernemers overgelaten om onze maatschappij weer op te richten.

Ik zeg u dat het niet gaat gebeuren: de verdeeldheid wordt groter, de armoede wordt groter, de rijkdom wordt groter bij een paar mensen, Nederland gaat zichzelf isoleren en wij worden het Zimbabwe van Europa.
RTL en Telegraaf blijven na het killen van de publieke omroep over om de mening van het volk te vertolken. Ik hoop dat ik snel ga dementeren....

2 opmerkingen:

Peter te Riele zei

Begt, wat is dat nu? Waar is die strijdbaarheid gebleven? Je legt je toch niet neer bij de politieke ontwikkelingen?! Dat laat je toch niet zomaar gebeuren! 'Ik hoop dat ik snel ga dementeren' vind ik een hele rare uitspraak. Alsof wij het hier zo slecht hebben... Je zou maar in Griekenland wonen, of Zimbabwe, Rusland, China, Colombia of (en zo kan ik nog een heel rijtje noemen) Wij moeten de mouwen opstropen, de schouders eronder. Met een grote groep of met een kleine groep. En dan maken we wat er van te maken valt. Nederland was een mooi land en met een beetje meer inzicht en verstand keren we het tij en komt de schoonheid terug.
Jij als levensgenieter wenst jezelf toch geen dementie toe!

peterter

begt zei

ik zie nederland juist de richting op gaan van die landen die jij als slecht voorbeeld noemt. En dat is een teneur die ik al een jaar of tien zie lopen.
En voor mij is t angstige daaraan dat ik veel parallellen zie met periodes in de wereldgeschiedenis waar t ook zo begon.
als t egoisme hoogtij viert en de intolerantie groeit, heeft men de loopplank van t hellend vlak al bijna verlaten.

En ik mis ff de veerkracht, de hoop en t vertrouwen om te denken dat ik of gelijkdenkenden dat tij kunnen keren, vandaar dat ik t niet bewust hoop mee te maken..
Dat kan alleen door of t zelf niet meer te snappen of t zelf niet mer te volgen.