maandag, oktober 18, 2010

Mono of Multi

We HEBBEN al een multiculturele samenleving in Nederland, we zijn al zo divers.

Zo heb je de westfriese cultuur, waar jongeren van 13 en 14 geleerd wordt dat alcohol gewoon is, als je het maar rustig opbouwt. Mocht je dat als jongere niet trekken en je vervolgens comazuipt, andere verslavingen oproept danwel je leven beeindigt is dat een zwaktebod en duidelijk een mislukking als westfries.

We hebben de Volendammer en Urker cultuur, waar je door de week hard werkt om in het weekend zo doorgesnoven mogelijk mee te zingen met palingmuziek.

We hebben de Amsterdam-West cultuur waar je met je brommertje zoveel mogelijk tasjes rooft en winkels overvalt, om vervolgens wel te kunnen stellen dat de politie je hinderlijk volgt. Of de Amsterdam Zuidoost cultuur waar je al rappend woest om je heen kogelt.

We hebben de bijbelbelt-cultuur waar pappa of mamma of oom of tante savond gezellig bij jonge dochterlief in bed kruipt, familiair samenzijn voert de boventoon.

We hebben de Achterhoek-cultuur, die vergelijkbaar is met de volendammer. Het verschil is dat men hier met zoveel mogelijk bier en blotetieten de Normaal-rockstyle uitdraagt.

We hebben de Antillianen en Surinamer-cultuur die zoveel mogelijk festivals organiseert zonder de leveranciers te betalen.
We hebben de cultuur van het katholieke zuiden, waarbij de pastores en priesters letterlijk alles in de hand houden.

Wij zijn al zo ver met ons land, al deze verschillende levenswijzen passen we naadloos op elkaar aan en zo leven we al jarenlang gelukkig achter de dijken. Multiculturaliteit is onze tweede natuur, al vanaf het moment dat we slaven verscheepten en inlanders afpersten om hun specerijen af te pakken.
ik snap dan ook niet waar duitsland zich zorgen over maakt: het zal toch allemaal zo'n vaart niet lopen? Duitsland kan toch exact hetzelfde gaan doen als wij??

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik voel me een beetje buitengesloten hier in Haarlem zeggen ze liever één Haarlemmer Hout dan tien houten Haarlemmers. Das pas een cultuur!

Hans

begt zei

Kijk Hans, over multi gesproken! zolang ik nog culturen vergeet, hebben we er blijkbaar nog meer dan we dachten!