woensdag, oktober 23, 2019

A Tale of love and darkness- Natalie Portman


Zware film. De jeugdgeschiedenis van schrijver Amos Oz, gehangen tegen de gebeurtenissen in zijn geboorteplaats Jeruzalem . We maken mee hoe de jonge knul zijn ouders observeert , precies in de fase dat de twee-staten-oplossing wordt gegenereerd, waarvan er uiteindelijk eentje is overgebleven.
Zijn vader is taalkundige, intellectueel en tamelijk conventioneel in de omgang met zijn zoon. Zijn moeder is hem heilig - andersom ook trouwens - maar ook zij heeft moeite in de omgang: ze is een depressieve en ziekelijke vrouw die met haar gemoedstoestand (zwaar getroubleerd door WO II) een zwaar stempel drukt op het gezin. De staat Israël ontstaat, vader meldt zich aan bij de troepen en gooit daarmee zijn wetenschappelijke carrière aan de kant. Moeder heeft daar moeite mee en er ontstaat verwijdering in het gezin. De situatie thuis blijkt de bron van veel van het latere werk van de schrijver.



Geen opmerkingen:

Green Border (aka Zielona Granica) - Agnieszka Holland

Green Border op IMDb (6,4)   Green Border op Moviemeter (3,50) Ik kon de slaap maar moeilijk vatten gisteravond, er spookte te veel door mij...