woensdag, juni 21, 2006

Geen Grote Zegeningen

En opnieuw worden we geconfronteerd met de zegeningen van dit kabinet. De nieuwe ziektekostenregelingen hebben zoveel geld opgeslokt van de staatskas, dat er geen geld meer is voor GGZ-instellingen in Nederland om nog meer mensen op te vangen.
Het budget voor 2006 is nu al volledig gespendeerd, de steeds grotere toename van mensen in geestelijke nood kan hier niet meer worden gelenigd.
Overigens zie ik daar een causaal verband tussen hoor, dat steeds meer mensen gedwongen worden hulp te zoeken bij GGZ-instellingen komt volgens mij ook door de uitwerkingen van kabinetsbeleid (eerlijk is eerlijk, niet alleen dit kabinet bezuinigt op zorg) en door de immer voortsnellende ratrace.
De verwachtingen van deze maatschappij zijn voor een deel onzer natie nu eenmaal te hoog gespannen: én werken én zorgen én calculerende burger zijn én rondkomen van je al jaren stilstaande inkomen én... én.... én.....
Dat moet voor velen gewoon op een gegeven moment spaaklopen. We zien het gebeuren, maar kunnen het blijkbaar niet opbrengen iets te doen voor de psychisch minder sterk toebedeelden dezer maatschappij.
We zijn een beetje hard, een beetje kil.

1 opmerking:

Peter te Riele zei

Ondertussen gaat ons bruto en netto nationaal product maar omhoog. In Euro's steeds rijker, als maatschappij steeds armer...