dinsdag, oktober 16, 2007

Demonstratie of Manifestatie?

Vanwege mijn historie als activist zal ik niemand het recht op demonstratie misgunnen. De types die gisteravond echter in Amsterdam Slotervaart het politiebureau bekogelden en auto''s deden ontvlammen, slaan wat mij betreft een bos met planken mis.
Ten eerste omdat me lijkt dat in deze de politie meer slachtoffer dan dader was, ten tweede omdat de dood van de jongeman uit hun midden eens te meer een illustratie is van het failliet van onze welzijnswereld.
Jarenlange bezuinigingen, jarenlange focus op totaal andere zaken dan de zorg voor de minst gelukkigen in deze maatschappij, hebben een verzorgingscyclus uitgekleed die voor deze ongelukkige schizofrene patient het een en ander had kunnen betekenen.
Als deze man de verzorging en behuizing had gekregen die noodzaak is bij deze aandoening, dan was er al een groot deel van het gevaar (zowel voor hem als maatschappij) bedwongen geweest.
Maar nee, wij kijken liever naar goedkope benzine en belastingvoordeeltjes, dan naar de mate van zorg voor de zwakkeren in onze samenleving.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

........en jij wil meer rente....

begt zei

maar ik weet dat ik daar zélf iets aan moet doen, das het verschil!

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...