donderdag, maart 13, 2008

Oorstrelend

"Got a new set of ears,
ready to listen"

(Highway of light)

Azn kind zo blij ben ik. Via een collega verkreeg ik de nieuwe schijf van een van mijn meest geliefde bandjes. Een van de bandjes waar ik missionaris voor heb gespeeld, die ik werkelijk aan iedereen heb laten horen die er volgens mij geschikt voor was.
Madrugada heet de band, Madrugada heet ditmaal ook de plaat.
tis nog geen jaar geleden dat Robert Buras, de gitarist van de band, dood aangetroffen werd in zijn appartement. nog steeds is niet helder of t nou moord dan wel eigenmoord was, feit is wel dat t bestaan van de band aan n zijden draadje hing.

u snapt dat ik aangenaam verrast ben dat er toch een verse plaat bij heeft kunnen komen.

Net als de band zelf is de muziek uitgedund. minder kleurrijke arrangementen, minder broeierig de sound, maar nog immer is de prachtig desolate stem van de zanger een poolcirkel-monument. Hij galmt zich opnieuw een weg door liedjes over onzekerheid, niet gelukte liefde en zo heel heel af en toe een sprankje hoop.

Alleen voor fijnproevers...

7 opmerkingen:

Herr Meijer zei

Als je denkt dat het andere geluid komt door het ontvallen van Robert Buras, dan heb ik in elk geval goed nieuws voor je:

"We´re really glad that we have these recordings, fourteen songs where Robert plays a major part. "

Het is dus sowieso een plaat mét Buras. En: de heren gaan ook optreden. Apart, maar ook de grote festivals (hoogstwaarschijnlijk ook Roskilde! Ga met ons mee man, saaie pik). Zo spelen ze ook op 1 mei op Dauwpop, ergens in Nederland.

Dus ...

Overigens speelt Kid Congo Powers, juist, die van Gun Club en Bad Seeds ja, nu mee op toernee.

Herr Meijer zei

Ik vind die onleesbare blauwe kleur op dat best wel mooie grijze nog niet echt ooGstrelend, Begtje. En komt er nog een reacties-lijstje rechtsboven? Geinig man!

begt zei

ja, dat had ik gelezen, van 1 mei. maar ja, daags erna moet ik met alle kinderkes op stap richting wadden, en ik zit dan in de voorbreiding.

ik een saaie pik, ik hoor twee, drie keer per week nieuwe meningen!

en over die kleuren: ja, azzik tijd heb hoor. en nee, dat van die reacties zit er niet in. t blijft blogspot, die hep dat nie!

Anoniem zei

en volgens mij las ik ergens op het net dat het hun zwanenzang is. ze stoppen er mee las ik ergens. en dat het blogspot is maakt niet uit. er zijn op het www zat codes te vinden om dat in je rechter kollommetje te plaatsen. u bent gewoon lui. verder heeft herr meyer gelijk kwa scheel worden van uw kleurenspectrum.

begt zei

Get a life, jongens. zoals ik al verwachtte is de oude instelling gewoon simpeler en derhalve te prefereren.
we gaan weer s naar buiten kijken in plaats van naar binnen.

Anoniem zei

wat mij betreft is er met de kleurstelling van je blog niets mis, maar àls je eens tijd hebt verwijder dan de log-link naar Vak Off; deze link is verouderd...

C.

begt zei

klopt, dat is een goed plan!