donderdag, maart 26, 2009

Torentje Torentje Bussekruit

Ok, helemaal eerlijk is het niet want ik heb al eerder gezegd dat dit mijn kabinet niet is (en ik teken aan dat ik besef dat mijn kabinet wel nooit zal komen).
Toch meen ik het recht te hebben dit kabinet te verwijten dat het niet overtuigend uit de marathonvergaderingen is gekomen. als dit nu echt alles is...

ALS er sprake is van een crisis, dan los je dat toch niet op met het opheffen van de vliegtaks? Dat is immers een milieumaatregel en geen economische. En ALS er een crisis is dan hebben mensen toch geen behoefte aan goedkoper vliegen naar Turkije?

ALS er een crisis is, dan los je dat toch niet op met een besluit om vervallen wijken te gaan opkalefateren? ten eerste staand beleid waarop al een minister gevallen is, ten tweede opnieuw een knieval naar de projectontwikkelaars en bouwfraudeurs die opnieuw de kans krijgen om laag in te tekenen op opknapbeurten, waarvoor ze vervolgens hun personeel moeten afknijpen.

Over het meest besproken onderdeel, de 67 jarige pensioengrens, maak ik me het minste zorgen. Overtuigd als ik ben dat het gros van de thans werkende 40 plussers- 60 minners die leeftijd toch al niet gaat halen. Immers, nog nooit eerder zat zoveel volk thuis met werkstress, waren er zoveel depressies en andere ongemakken in juist die leeftijdscategorie. Deze mensen gaan er helemaal niet aan toe komen om twee jaar later nog eens in ruste te gaan..

volgens mij is t enige waar de oplossing over hadden moeten gaan: de arbeidsmarkt. Daar ligt de basis, volgens mij. De basis voor vertrouwen, de basis voor inkomen, de basis voor uitgaven en de basis voor planning.

No matter what the crisis, I refuse to live like this..

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Op basis van dit bericht, en het bericht dat de jeugdwerkeloosheid aangepakt moet worden merkte mijn lief al op:
Dat zijn toch volstrekt tegenstrijdige maatregelen?

Unknown zei

Dus wat nou, crisis?

Anoniem zei

Die 67 jaar is het enige waar ik mij druk om maak. Als je werkt vanaf je 18e wordt het wel eens wat als je 65 bent. Kom ik straks als 66 jarige van mijn werk zitten al die 25 jarige werkloze heao'rs mooi te pilsen van de door mij betaalde ww premie.
Van mij hoeven ze die 85 jsfn van 100 miljoen per stuk niet te kopen.

Anoniem zei

Zal ik nog een keer uitleggen hoe de vliegtaks, ondanks dat het een milieu is, toch echt een zeer groot economisch gevolg heeft? ;-)

Maar eh, boos tijdens het schrijven gezien de gemiste hoofdletters aan het begin van zinnen? ;-)

begt zei

precies, jaap, wat nou crisis?

precies, sneeuw, ik heb straks ook bijna 50 jaar gewerkt, als ze zo doorgaan (en ik ook)

precies, frommel, leg jij mij maar eens uit waarom de vliegtaks weg moet...
en boos, ach, ik had ook kunnen weglopen (hihihi)

Herr Meijer zei

Weglopen, Begt?
Dat weglopen van de week was natuurlijk volstrekt lachwekkend van de PVV, maar haalt het qua hilarisch niveau niet bij eenmansfractie TON die het vertrouwen opzegt in de regering. Wow. Heftig, Rita.

begt zei

eens, herr. ik heb blijkbaar het verhuisbericht van toomler gemist. dat zit nu dus op het binnenhof..