vrijdag, februari 05, 2010

Liegen in commissie

Ook begtje heeft bij vlagen meegekeken met de parlementaire enquetecommissie Financiƫle Teloorgang. En uiteraard horen daar een paar echte begt-conclusies bij..

- Wim Kok heeft aangetoond dat commissaris het meest nutteloze beroep ever is. je moet verdedigen dat andere mensen waanzinnig veel geld moeten krijgen om een taak slecht uit te kunnen voeren. als ze dat geld niet krijgen, gaan ze die taak ergens anders slecht uitvoeren. zolang je als commissaris daar niet op ingrijpt of zegt dat je niet gemachtigd bent in te grijpen, zit je je werk voor joker te doen. Alle commissariaten afnokken dus, laat topmannen maar s zelf pieken.
- Wouter Bos hield zich uitstekend staande, motiveerde ook prima dat ie bij ABN Amro achter de wagen gespannen werd en ten onrechte een belangrijke rol werd toegedicht door...
- Rijkman Groenink. Diens ouders moeten t al geweten hebben door hem zo te dopen. wat een eersteklas (letterlijk) hufter, die laat zien dat de zakenwereld mijlenver verwijderd is van de maatschappij. en met mensen als hem ook niet meer te redden is. We moeten de crisis dan ook nog veel dieper trekken om van dit gajes af te raken.
- Dion Graus moet zich gewoon weer bezig gaan houden met het meppen van zijn vrouw, hij was een opmerkelijke dissonant in een verder redelijk gevarieerde en vaardige commissie.
- Begt. die denkt dat het geen kwaad kan dat de beurzen voorlopig nog even blijven zakken, dat winstcijfers even blijven tegenvallen en dat we wellicht gaan meemaken dat het bedrijfsleven in eerste instantie naar het bedrijf zelf kijkt, en dan pas hoe groot en hoe winstgevend mogelijk ze het kunnen maken. Einde econocratie, Begt tekent ervoor.

Geen opmerkingen: