vrijdag, juli 09, 2010

Braderie Country

Ons land is afgezakt tot een evenementenland. elk zichzelf respecterend dorp heeft thans jaarmarkten, jaarlijks terugkerende dorpspop-festivals, wielerrondes en oude ambachtsmarkten.
Zelden was "brood en spelen" beter voer voor het volk, dat zich dankbaar in klederdracht hult om te "feesten".

Het land is thans dan ook te klein nu blijkt dat we daarin zijn doorgeschoten. Het strandfestival in Hoek van Holland vorig jaar was daar een voorbeeld van, vele oudejaarsnachtvieringen dito: het volk eist het recht om ongeremd te party'en, te zuipen en daarmee veel medeburgers op de huid te zitten met geluids- en andere overlast.
Er is niemand die nadenkt over de vraag of we onszelf daar niet een beetje in zouden moeten beperken. Nee, sterker nog: overheidsdienaren als Aboutaleb worden platgescholden omdat ze een evenement als Dance Parade weigeren te faciliteren ivm onvoldoende garantie voor de veiligheid. Hetzelfde gebeurt nu met alle burgemeesters die niet toestaan dat er grote WK-schermen naast de dorps(bier)pomp worden geplaatst om zodoende de massa afleiding te geven.
Ik ben niet van het verbieden, maar ik wens wel meer begrip voor de besluitvorming: geen ondernemer is verantwoordelijk voor de evt. schade aan gemeentemeubilair, voor verwondingen en erger. dat is altijd nog de politie en de daaraan verbonden burgemeester. Als die zeggen dat ze het risico niet durven nemen, moet men dat snappen. Niet uitkafferen dus, maar snappen: organiseer je eigen feestje, neem je eigen verantwoordelijkheid. Kleinschaligheid heeft ook zn charme..

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dus Begt geen Hoornse kermis, lappendag, kermis in Blokker, Wervershoof, Karavaan haven-concerten enz meer.

Hou je wat geld over om die klusjongens iets meer te geven dan een plakje kaas.

begt zei

Chargez maintenant!