vrijdag, juni 22, 2018

Little Men - Ira Sachs

Little Men op IMDb (6,8)
Kleine film, die het moet hebben van wat er niet gezegd wordt. Intiem sfeertje en een stevig dosis onuitgesproken leed.
Het verhaal is tamelijk simpel: Na het overlijden van opa verhuist Jake met zijn ouders naar Manhattan om het oude huis van de familie te betrekken. Inpandig zit ook nog een klein winkeltje waar de oudere dame Leonor haar zelfmaakkleding verkoopt. Leonor heeft een zoon, Tony, die schoorvoetend vriendschap sluit met Jake. Beiden zijn creatief: Jake tekent alles wat los en vast zit en Tony wil acteur worden. Daartoe hebben beiden hun zinnen gezet op een opleiding op het fameuze La Guardia-instituut, ze moeten nog stevig aan de bak om aan de toelatingseisen te voldoen.
Jake's vader is al acteur en heeft moeite van zijn beroep rond te komen. Om die reden (en op aandringen van zijn zus) legt hij Leonor een nieuwe huursom op, die overduidelijk te hoog is voor het bedoeninkje van deze dame. Er ontstaat wrijving: binnen het gezin van Jake maar ook binnen het gezin van Leonor. De ouders hebben moeite met elkaar maar zien duidelijk dat de zoons juist een enorme klik hebben. Alle tekens wijzen erop dat het financiële geschil een wig gaat drijven tussen de twee jongens.

Met : Greg Kinnear, Pauline Garcia, Jennifer Ehle

Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...