zondag, juni 03, 2018

Same kind of different as me - Michael Carney

Same kind of different as me op IMDb (6,3)
Behoorlijk volgepropt verhaaltje dat desondanks op waarheid gebaseerd blijkt te zijn.

Ron is een succesvolle kunsthandelaar die miljoenen binnen harkt. Desondanks niet volmaakt gelukkig , een buitenechtelijke romance maakt bijna een eind aan zijn huwelijk. Zijn vrouw geeft hem nog één kans, maar dan zal hij diep door het stof moeten en met haar mee moeten buigen.
Hierdoor komt hij in aanraking met haar liefdadigheidswerk, hij wordt door haar verplicht om mee te helpen in de voedselverstrekking aan daklozen. Ron moet veel weerstand overwinnen, vooral als hij de hyperagressieve Suicide hardhandig leert kennen. Hij heeft er al gauw tabak van, maar geen vrijwilligerswerk is ook geen huwelijk meer. Derhalve zet hij door.
Langzaam weet hij de boze zwerver te bewegen tot wat meer contact en hij hoort daardoor het bijzondere levensverhaal van de man, die gewoon Denver blijkt te heten. Slaaf geweest, plantagewerk en gevangenisjaren hebben hem de aggressieve verpakking gegeven waarin Ron hem leerde kennen. Er groeit vertrouwen , vriendschap bijna en dat helpt Ron in zijn lastige omgang met de poepsjieke elite waar hij zich normaal in begeeft én in de lastige omgang met zijn norse vader.
Iedereen versterkt elkaar eigenlijk. En dat allemaal door het goede hart van zijn vrouw Debbie.

Al met al niet onaardig, maar je moet wel even ergens doorheen om de film te gaan waarderen.

Met : Greg Kinnear, Renee Zellweger, Djimon Hounsou , Jon Voigt

Geen opmerkingen: