zaterdag, september 17, 2022

Agatha & the truth of murder- Terry Loane

Agatha and the truth of murder op IMDb (6,3)
 Agatha and the truth of murder op Moviemeter (2,76)

De roemruchte thrillerschrijfster Agatha Christie kende ooit ook een writer's block. Ze gaat te rade bij grote schrijver Arthur Conan Doyle, op diens advies richt ze zich tijdelijk zelfs op architetuurontwerp. Op een gegeven moment verdwijnt ze zelfs een tijdje, waarna er een grootscheepse zoektocht wordt opgezet.
Agatha gebruikt de tijd om haar door het ontwerpen weer gereactiveerde brein om een moordzaak op te losssen. Niet als schrijfster dit keer, maar als detective. 

Onder het alias van een advocaat haalt ze alle verdachten van de moord op een peetnichtje van Florence Nightingale. Net als in haar boeken passeren vele verdachten de revue en uiteindelijk blijkt er maar een te zijn die het daadwerkelijk gedaan heeft. 


De film is overigens fictie, alleen het verhaal van de verdwijning van Agatha Christie is waar. Waardoor ze toch weer een mooi script bij elkaar hebben geformuleerd. 

Met: Ruth Bradley, Pippa Haywood, Ralph Ineson

FIN - song : Annette Henshaw - Big city blues

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...