dinsdag, september 06, 2022

Kaerlighed for Voksne (aka Loving Adults) - Barbara Topsoe-Rothenborg

Kaerlighed for Voksne op IMDb (6,4)

Loving Adults op Moviemeter (3,10)

Door de grote hoeveelheid Scandinavische -en meer specifiek Deense- thrillers en crimeseries die op ons afkomen (en die we dus ook in grote hoeveelheden consumeren) , worden de acteursgezichten langzamerhand bekende verschijningen in huis. Eerste reactie dan ook meestal dat je gaat determineren van welke film of serie je de hoofdrolspelers dan ook nog kent. Het is een illustratie van de grote vlucht die de industrie daar genomen heeft. 

" Kaerlighed for Voksne"  is een complexe thriller over manipulatie en overspel. Zonder al te zeer te willen verklappen over de plotwendingen kan ik wel zeggen dat ik in deze film regelmatig verrast werd. Doorgaans heb ik bij dit soort films na 10 minuten altijd een soort sfeertekening van de afloop gemaakt, maar ik zat faliekant mis bij deze. Dat is goed. 

Christian is na een wat aarzelende start een succesvol bouwondernemer geworden. Hoewel hij zijn rijkdom niet helemaal op eerlijke wijze heeft bemachtigd, geniet hij een aanzienlijke status. Zijn vrouw Leonora, ooit succesvol violiste, heeft haar carriere opgegeven om zich te wijden aan de verzorging van hun zoon, die lange tijd ernstig ziek was. Wanneer Leonora ontdekt dat Christian vreemdgaat met een van zijn medewerkers komen er ongekende krachten van woede en wraak in haar los die Christian beetje bij beetje in de hoek drijven. Totdat Christian op zijn beurt dingen uit haar verleden ontdekt. De twee houden elkaar gevangen in een web van leugens en lugubere gebeurtenissen. 

Met : Dar Salim , Sonja Richter , Mikael Birkkjaer


Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...