zaterdag, september 17, 2022

Elizabeth is missing - Aisling Walsh

Elizabeth is missing op IMDb (7,4)
 elizabeth is missing op Moviemeter (3,52)

Maud lijdt aan vergevorderde dementie. Haar hele huis hangt vol met briefjes om de dag goed door te komen. Haar enige leuke afleiding zijn de bezoekjes aan haar vriendin Elizabeth, met wie ze lekker kan tuinieren. 

Wanneer op een dag Elizabeth niet komt opdagen bij hun afspraakje, trekt Maud naar haar huis en gaat op onderzoek uit. Ze is er niet , maar haar bril ligt nog thuis. En ze gaat nóóit de deur uit zonder bril. Maud is ervan overtuigd dat haar vriendin is ontvoerd of nog erger. Zeer vasthoudend start ze haar onderzoek, ze moet haar vriendin vinden en redden. 

Dwars door de film heen krijgen we flashback-beelden naar Maud's jeugd, waaruit blijkt dat haar knappe zus Sukey (koosnaampje voor Suzanna) 70 jaar geleden ook van de ene dag verdwenen is. Ondanks de verdenkingen van zowel haar vriend Frank als van huurder Doug werd de zaak nooit opgelost, Maud is haar zus altijd blijven missen. 

De film geeft , mede door het ijzersterke spel van Glenda Jackson, een enorme inkijk in de warrige denkpatronen van een alzheimer-patient. 

Met : Glenda Jackson, Maggie Steed, Sophie Rundle, Liv Hill, Helen Behan


Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...