dinsdag, juli 11, 2023

Horrible Histories: The Movie - Rotten Romans - Dominic Brickstocke

Rotten Romans op IMDb (5,3)

Horrible Histories:The Movie - Rotten Romans op Moviemeter (2,27)

Een britse variant op " Welkom bij de Romeinen" , al weet ik niet welke van de twee eerste is geweest. Een Klokhuis-manier van vertellen van de geschiedenis dus: veel humor en speelse situaties maar ondertussen wel degelijk doorspekt met feiten en waargebeurde elementen. Gericht op de jeugd, maar je valt je er geen buil aan als je het als volwassene uitzit. 

De jonge Atti wordt naar het gruwelijke Brittania verbannen wegens belediging van staatshoofd Nero. Deze vermoordt alles en iedereen om zich heen, maar de jonge Atti wordt gespaard omdat hij op intelligente wijze weet te verkopen dat hij de keizer in het onwillige Brittania aan een overwinning kan helpen. 

Hij wordt daar echter al spoedig gevangen genomen door een inheemse stam, met name door de dochter van het stamhoofd. Deze energieke dame, Orla genaamd, wil graag vechten in het leger van de beruchte strijdster Boudicca, een charismatisch stamhoofd dat de onderlinge vetes van de diverse stammen weet te overwinnen door ze te overtuigen van de strijd tegen hun gemeenschappelijke vijand, de Romeinen.

Atti en Orla verzinnen samen een plan waardoor de Britten niet verslagen worden maar waardoor ook de Romeinen met een bestuurlijk compromis kunnen verder leven.

Met : Sebastian Croft, Emilia Jones, Nick Frost, Kate Nash, Craig Roberts, Kim Cattrall , Derek Jacobi




 

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...