dinsdag, juli 04, 2023

Never gonna snow again (aka Sniegu juz nigdy nie bedzie) - Malgorzata Szumowska/Michael Englert

Never gonna snow again op IMDb (6,5)
 Never gonna snow again op Moviemeter (2,98)

Niet al te bijzondere film, bij mij kwam ie in ieder geval niet helemaal goed binnen. Wellicht heeft de liefhebber van magisch-realistische films hier wat meer mee. Niet dat het allemaal slecht was, maar het kabbelde mij iets teveel van wondertje naar wondertje. 

Zhenia is masseur met een bijzondere gave. Hij is geboren in Pripjat in de Tsjernobyl-regio, hij was 7 jaar oud toen de nucleaire ramp daar plaatsvond. Hij heeft er zelf geen hinder van ondervonden, sterker nog: hij heeft er bijzondere gaven aan overgehouden. Met zijn handen kan hij mensen in een staat van ontspanning en zelfs hypnose brengen waardoor hij zelf even de tijd krijgt om zijn dansmoves bij te werken. 

Hij is in Polen beland waar hij een complete dure woonwijk tot zijn cliëntele mag rekenen : van de drinkende hondjeseigenares naar de veel te drukke moeder van een jong gezin, van de terminaal zieke cliënt naar de artistieke en excentrieke weduwe. Zhenia loopt ze allemaal af, doet hier en daar zijn intieme dingen en probeert te voorkomen dat de ene bewoner overloopt van jaloezie voor de andere.

Met : Alec Utgoff, Maja Ostaszewska, Agata Kulesza, Weronika Rosati


Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...