vrijdag, augustus 18, 2006

Opmakerszootje

Alweer een oude familie-uitdrukking, "het is hier geen opmakerszootje!", meaning dat men zich consumptief diende te matigen.
Als deze periode van het jaar nadert moet ik daar altjd aan denken: eind van de zomer begint bij mij de sobere periode. Ook nu weer weet ik dat ik mij vanaf a.s. dinsdag ga onderwerpen aan een streng regime: geen alcohol meer, sportritme weer oppakken, snoepjes laten liggen etcetera.
Met die wetenschap in gedachten zitten lief en ik de laatste avonden de voorraad speciaalbieren weg te werken, gisteren zelfs geaccompanieerd door vriend H.
Achtereenvolgens leegden we een afrikaans bier, een Rochefort Trappist, een Hertog Jan-trappist, een mislukte Hoegaarden Grand Cru, een Kwelchouffe, een Kwak, een grote Grimbergen Blond en enkele kanonnen.
Het werd erg gezellig, mede doordat wij de nobele gedachtebezigden dat dit bier allemaal weggegoten zou moeten worden als we zouden wachten tot nĂ¡ mijn "blauwe knoop"periode. En het is ook wel weer een leuk gezicht trouwens, al die ruimte in mijn schuurtje!
We hebben de maatschappij dus weer een dienst bewezen!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

en alle fleskens keurig in de glasbak???

begt zei

nog niet allemaal, ik had meerdere keren moeten rijden namelijk...

PS zei

Ik ben ook aan het soberen... in de vakantie begonnen... en dat is heel bijzonder in mijn geval, omdat vakanties anders hedonistisch worden doorgebracht.