donderdag, september 14, 2006

Donner-wetten #2

Fascinerend, hoe zeer de dictatoriale trekjes van onze vaderlandse politici getriggerd kunnen worden. De louter theorethische opmerkingen van Donner (zeg nou zelf, hij is de vleesgeworden rechtgeaarde christelijkheid; die zie je toch niet als islam-hooligan?) roepen reacties op bij types en partijen als wilders, verhagen en pvda op die voor mij toch steeds weer openers der eyes zijn.

hoe gemakkelijk die mensen zeggen dat ze de wet en de democratie opzij zetten als er in hun ogen iets gebeurt wat indruist tegen de "joods-christelijke samenlevingsnormen zoals wij die kennen", het is vermakelijk.

Dat zijn dus de types die willen morrelen aan vrijheid van meningsuiting en/of geloof als het ze uitkomt, die toestaan dat er geheime gevangenissen bestaan als het ze uitkomt, die handel drijven met mensenrechtenschendende landen als china als het ze uitkomt, die een deel der nederlanders behandelen als buitenlanders als het ze uitkomt, die kortom de wetten naar hun hand zetten als het ze uitkomt.
interessant. moet je daar nou op stemmen? is dat nou "veiligheid"?
errug interessant

7 opmerkingen:

Peter te Riele zei

fascisminerend zul je bedoelen. Over cryptisch gesproken. Als we zo door gaan krijgen we een Begt-woordenboekje.

begt zei

sterk! jaloers ben ik, die had ik willen bedenken.

je hebt van die schrijversduo's, peterter, die alle werken van dylan of beatles in het nl vertalen. zullen wij ook maar zo'n verband aangaan en dan een nieuw cryptisch woordenboek fabriceren.

Peter te Riele zei

Laten we doen, er zijn vast mooie juweeltje te ontdekken.

Peter te Riele zei

Enneh, met zo'n web-log kunnen natuurlijk veel meer cryptologen meedoen.

Anoniem zei

Stemmen, daar zeg je wat...

Peter te Riele zei

demagogische blues

stemmen
afstemmen
overstemmen
stemloos
stom

kiezen
verkiezen
verkozen
kiespijn

op hol geslagen lemmingen
lijken
afgrond?

Anoniem zei

Donner
don(n)eren
gedon(n)(d)er
Sharia