woensdag, september 20, 2006

Ghostwriter Goebbels

Wat een vuig staaltje propaganda gisteren, daar in Den Haag.
Drie jaar slechte cijfers halen, reeds twee keer van klas verwisseld en dan opeens een jaartje wat moois presenteren: heet dat tegenwoordig een goede schoolcarriére?

Terwijl het volk afgeknepen wordt en drie jaar lang fors heeft moeten inleveren, terwijl de werkgevers zich een breuk in hun berekeningen lachen, terwijl voedselbank en armoedeval modewoorden geworden zijn, presenteert dit kabinet zich als de "verlossing van het volk' en als iets " wat nog zeker tien jaar moet doorgaan, wat de oppositie ook zegt"
Goebbels leeft nog, hij heeft afgelopen maand de troonrede geschreven. En misschien al wel langer, want hoe propagandistisch is het als je drie jaar lang het land afschildert als "afglijdend en bijna niet te redden" en dat je dan als je baantje in gevaar dreigt te komen in het vierde jaar maar eens gaat vertellen hoe goed je het hebt gedaan.
Zwijnerij, vind ik het. Volksverlakkerij! Enige troost is dat het met eerdere propagandistische staten ook niet echt goed afliep....

Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...