dinsdag, september 05, 2006

Blauwe knoop

JIPPIE, ik ben maatschappelijk verantwoord bezig. Ik ben van de blauwe knoop! (al twee weken!)

Blauwe knoop als keurmerk duurzame kleding
(bron: Communicatienieuws)
Een simpele blauwe knoop in kledingstukken moet duidelijk maken dat die mode op een maatschappelijk verantwoorde manier is gemaakt.

De knoop wordt woensdag 6 september geïntroduceerd door MADE-BY als het herkenningsteken van duurzaam geproduceerde kleding. De merken die zich aansluiten bij MADE-BY moeten zo veel mogelijk gebruik maken van biologische katoen. Ook moeten ze, waar dat mogelijk is, samenwerken met fabrieken met goede arbeidsomstandigheden. Om die transparantie te garanderen, heeft MADE-BY via internet een systeem opgezet waarlangs de consument onder meer kan zien wie het kledingstuk heeft vervaardigd. Ook is de herkomst te achterhalen via een code in de kledingstukken.
MADE-BY verwijst naar een onderzoek van het modevakblad Textilia waaruit bleek dat 78 procent van de Nederlanders het belangrijk vindt dat kleding op een maatschappelijk verantwoorde manier is gemaakt. ,,Bij het kiezen van kleding blijkt echter moeilijk te achterhalen hoe die is geproduceerd. Het blauwe MADE-BY knoopje moet hier verandering in brengen'', aldus de initiatiefnemers. (Leeuwarder Courant)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

tot ziens dan maar bij de herftsparty of wacht tot de kerstborrel?

begt zei

nog sterker, ik wacht op de nieuwjaarschampagne!