maandag, april 06, 2009

Is t nog een meneer?

Natuurlijk moet (en ga) ik t nog een kans geven, maar de eerste confrontatie met de vernieuwde Volkskrant stemt me nog niet blij.
Veel zelfbevlekking (een kwart van de voorpagina, heel pagina 2 en nog een achterpagina worden besteed aan het "hoera we zijn vernieuwd"), de scherpere vormgeving is even wennen, maar t allerbelangrijkste dat ik mis is dat er een knieval is gemaakt naar de jonge snelle gratis flutkrantjes.
Diepgaande nieuwsberichten, een uitgebreid voetbalverslag, een scherpe analyse: ik mis t een beetje. t lijkt me iets te veel toege"spits"t.

Hopelijk gaat dat nog komen, anders moet ik overwegen of ik mijn bijna 30-jaar durende abonnement eens ga inleveren....
is de krant nog wel een meneer??

6 opmerkingen:

Anoniem zei

NRC next vind ik een zeer goed alternatief. NRC next plus betekent een dikke zaterdag krant in de vorm van een gewone NRC.
Persoonlijk vind ik dat een veel sterker nummer dan de Volkskrant.
Overweeg eens een overstap, 't past bij je: 't dagelijks nieuws in een ander jasje.

Peterter

Ad Swartjes zei

Telegraaf?

Kiwi zei

Trouw!

begt zei

ik zie mogelijkheden. En onmogelijkheden, dat ook (meneer zwartjes, mag ik u een enkeltje richting paradijs wensen?).

zoals gezegd: eerst de kans geven. ik vĂ³nd de nrc altijd te elitair en de trouw te gelovig, weet niet of dat nog zo is. Mocht mijn onvrede blijven, dan ga ik wel shoppen...

Herr Meijer zei

Ome Joop zei het 25 jaar geleden al: "De Volkskrant de Volkskrant de Volkskrant is een kutkrant ( ... ) Geef mij maar Trouw."

begt zei

klopt, herr, die wilde ik hier niet noemen. al geloof ik niet dat hij zelf een abonnement heeft, maar dat ie meer de oeroude betekenis van 'bij jezelf blijven' bedoelt...

vandaag lakmoesproef van de krant: hoe verhoudt zich de woensdagavondsport met de film en de nieuwe muziek. ik lees straks terug naar huis lekker verder...